L’ensenyament de la Matemàtica té la finalitat de desenvolupar la capacitat de raonament i la facultat de l’abstracció. El seu rigor lògic i els seus mètodes aplicats als diferents fenòmens i aspectes de la realitat han d’anar units a l’observació i l’experimentació per potenciar l’aprenentatge.

 Objectius del curs

  • Proporcionar actualització científica i metodologia didàctica per a l’ensenyament de la Matemàtica que permeti: la claredat de conceptes, el desenvolupament del raonament lògic i la capacitat per establir relacions.

  • Dirigir l’acció formativa cap a: una emoció positiva; el disseny i el desenvolupament de procediments significatius per al procés d’ensenyament-aprenentatge: l’utilització de recursos i l’adquisició d’hàbits de treball que despertin en els alumnes el desenvolupament del pensament lògic i matemàtic.

  • Reconèixer, en la necessitat de la globalització, que la Matemàtica a aquestes edats és inseparable d’altres àrees curriculars i es fa imprescindible per al seu aprenentatge.

 El curs

El desenvolupament de l’observació, la intuïció, la creativitat i el raonament lògic, juntament amb l’acció de l’alumne, són principis bàsics sobre els que es construeix el saber fer matemàtic:

– Basar l’educació en l’experiència, el descobriment i la construcció de conceptes, procediments i estratègies més que en la instrucció.

– Atendre a la manipulació de materials i l’utilització de recursos amb activitats que optimitzin l’entesa, que provoquin, desafiïn, motivin perquè actualitzen les necessitats de l’alumne.

– Habituar a l’alumne a explicar; fonamentar mitjançant arguments lògics les seves conclusions, evitant allò de “perquè sí”.

 El Ponent

José Antonio Fernández Bravo
Doctor en ciències de l’educació, mestre, expert en gestió, administració i direcció de centres educatius, autor de 103 obres sobre educació i aprenentage de la matemàtica. Veure el C.V. complet.

 Horari

Duració completa de la formació: 8 hores
L’entrada del curso es farà a les 9:00h. T’aconsellem que no esperis a l’últim moment per entrar.

  • 9:00h: Recollida d’acreditacions.
  • 9:30h: Inici del curs.
  • 14:00h: Pausa per menjar.
  • 15:30h: Inici curs tarda.
  • 19:30h: Finalització del curs.

Localització del curs

Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs
Travessera de Gràcia, 93
08006. Barcelona

 Tens dubtes? Contacta amb nosaltres!

Recorda que pots contactar amb nosaltres trucant al 93.210.70.24, escrivint a cursos@integratek.es o omplint el nostre formulari. T’informarem de tot el que necesitis saber sobre la formació.